Kako pripravimo masko za obraz za suho kožo?

posted in: Aktualno, Kuharski recepti | 0

maska za obraz za suho kožo

Koža je naš največji organ, ki deluje kot posrednik med telesom in okoljem. Ves čas je izpostavljena mnogim škodljivim vplivom. Maska za obraz za suho kožo nežno neguje kožo na obrazu in jo ščiti pred vplivi okolja.

Čeprav koža kot presnovni organ izloča strupene snovi, jih tudi vsrkava iz okolja in posreduje naprej v ožilje. Neprekinjeni proces odmiranja in obnavljanja zunanje plasti celic, omogoča koži, da obvladuje razne vplive iz okolja.

A včasih sposobnost kože, da se sama obnavlja, odpove, za kar smo običajno krivi sami. Na koži se pogosto pokažejo znaki posledice našega življenja. Pojavi se suha koža, akne ali celo kakšna resna kožna bolezen. Za suho kožo pomaga maska za obraz za suho kožo, ki si jo lahko pripravimo sami doma.

Prav tako lahko uporabimo mnoga zdravilna zelišča, iz katerih pripravimo maske, tonike in druge pripravke za nego kože. Masko za obraz lahko naredimo tudi z glino!

Maska za obraz za suho kožo – nežna nega obraza

Maska za obraz za suho kožo, bo osvežila kožo na obrazu in jo nahranila. Suha koža se najpogosteje pojavi v zimskem času, ko se več zadržujemo v zaprtih prostorih, prav tako pa je pogost pojav pri ženskah v menopavzi in pri starejših ljudeh. Polt postane medla, koža je videti kot pergament in je zgubana. Pogosto se pojavi tudi sivkasto, bleda koža, ki je drugače značilna za strastne kadilce.

Poleg tega, da redno skrbimo za kožo, moramo občasno telo tudi razstrupiti. Za razstrupljanje poznamo mnogo načinov, lahko uporabimo mikrolage, kot je na primer alga spirulina, ali pa kakšno drugo zdravilno zelišče. Pri izdelavi maske za obraz, ima pomembno vlogo tudi med, zato vam tukaj predstavljam medeno masko za suho kožo.

Maska za obraz z medom

Medena maska je izredno učinkovita pri suhi koži! Koža postane voljna, napeta in dobro nahranjena. Za pripravo medene maske, potrebujemo naslednje sestavine:

  • 4 grame želatine v prahu
  • 35 ml rožne vode
  • 12 gramov medu
  • 25 ml prekuhane vode

Priprava maske za suho kožo:

Želatino v prahu namočimo v 15 ml rožne vode. Ko želatina nabrekne, jo na vodni kopeli raztopimo v rožni vodi, ki nam je še ostala. Pripravimo še eno vodno kopel in na njej segrejemo med in prekuhamo vodo.

Zmes nato zmešamo z želatino in pustimo dve minuti počivati. Ko se maska prične strjevati, jo s čopičem nanesemo na obraz, lahko pa tudi na vrat.

Masko pustimo učinkovati pol ure, nato obraz speremo najprej z vročo vodo in nato še s hladno. Količina maske, ki smo pripravili, zadostuje za več uporab, zato ostane spravimo v steklen kozarček in damo v hladilnik. Pred ponovno uporabo, masko nekoliko segrejemo na vodni kopeli.

Nekaj trikov, kako na hitro osvežimo suho kožo

V hitrem tempu življenja, nimamo vedno časa, da si pripravimo hranilno masko za obraz. (1) Lahko pa si pomagamo z nekaj triki, ki nam ne bodo vzeli veliko časa:

  • V 15 minutah lahko osvežimo obraz z uporabo eteričnih olj. Segrejemo liter vode in vanjo kapnemo dve kapljici eteričnega olja limone in dve kapljici eteričnega olja brina. V tako odišavljeno vodo, namočimo mehko brisačo in si jo položimo na obraz. Vsaj 15 minut počivajmo, mogoče meditirajmo, važno je, da se sprostimo.
  • Kožo lahko na hitro osvežimo tudi v kuhinji! Vzamemo surov krompir, ga dobro ohladimo  in razrežemo na polovico, ter si z njim zdrgnemo obraz.
  • Krompirjev sok naj se dobro vpije v kožo, pustimo delovati najmanj deset minut. Vmes si lahko nežno masiramo obraz, nakar po desetih minutah krompirjev sok speremo z večjo količino tople vode.
  • Najbolj preprost, učinkovit in najhitrejši način za osvežitev obraza, je uporaba kolagena. Za nujne primere si v drogeriji kupimo kolagen, ki ga nato nakapamo na gazo in položimo na očiščen obraz. Masko s kolagenom imejmo na obrazu 15 minut in naša koža bo v najmanjšem možnem času zopet napeta in cvetoča. To je vsekakor najhitrejša maska za obraz za suho kožo!

Najboljša maska za obraz za suho kožo: