Kako odstranimo bradavice?

odstranjevanje bradavic Odstranjevanje bradavic je lahko dolgotrajno, saj se bradavični virusi hitro širijo. Brez zdravljenja bradavice izginejo v času od šestih mesecev do dveh let. Vendar nam ni potrebno čakati toliko časa, saj so običajno moteče in neprijetne na pogled. Bradavice so nalezljivi izrastki, sestavljeni iz mrtvih kožnih celic.

 

Rastejo le na vrhnjem sloju kože, imajo grobo površino in se lahko pojavijo po celem telesu. Najpogosteje nam bradavice zrastejo na obrazu in po rokah. Bradavico, ki zraste na podplatu, imenujemo plantarna bradavica in je zaradi teže telesa pogosto ploskega videza.

 

 

 

 

 

Zakaj  nastanejo bradavice in kako lahko preprečimo širjenje virusov?

 

 

Bradavice nastanejo, ko virusi napadejo kožne celice. Ti virusi so običajno vrste papiloma in so nalezljivi. Bradavični virusi se najlažje širijo na mokrih tleh, okoli bazenov, skupnih prh ali kadeh z vodno masažo. Bradavice so pogosto grde na pogled, lahko tudi srbijo. Kadar nas bradavica boli in je videti okužena, moramo obiskati zdravnika in je ne smemo sami odstranjevati. K zdravniku moramo tudi v primeru, da se nam večje število bradavic pojavi na obrazu ali okoli genitalij. Zdravniku moramo pokazati tudi bradavice, ki se nam pojavijo po 45 letu starosti.

 

 

Širjenju bradavic se najlažje ognemo s skrbno higieno. Po kopanju v javnem bazenu ali po savni, se dobro obrišemo med prsti na nogah, ter dobro osušimo stopala. Brisače in pripomočkov za umivanje nikoli ne delimo z drugimi, saj s tem omogočimo širjenje virusov. Nastanek bradavic lahko preprečimo tudi z zdravo prehrano, ki vsebuje veliko vitamina C in E. Pomaga tudi hrana, ki vsebuje veliko betakarotena, ter kakšen strok svežega česna na dan. Kadar je naš imunski sistem krepak, potem se nam verjetno tudi bradavice ne bodo pojavile, saj bo telo razvilo odpornost za okužbe.

 

 

preprečite nastanek bradavic
PREPREČITE NASTANEK BRADAVIC – OKREPITE IMUNSKI SISTEM!            KLIKNI SLIKCO!

 

Odstranjevanje bradavic s pomočjo zdravilnih zelišč

 

 

V lekarni lahko kupimo odstranjevalec bradavic, s katerim za 20 sekund bradavico globoko zamrznemo, pri -57 stopinj C. To je najboljši in najhitrejši način odstranjevanja bradavic, saj jih bodo tudi pri zdravniku odstranili na podoben način. V današnjem času seveda obstaja veliko metod za odstranjevanje bradavic.

 

Bradavice nam lahko odstranijo lasersko, pri čemer je zelo pomembno, da kože ne poškodujejo in nam ne ostane brazgotina. Manjše bradavice, ki so na mestih, ki nas ne motijo preveč, pa lahko poskusimo odstraniti tudi sami. Preden se lotimo tega posega doma, se prepričajmo, da bradavica ni vneta ali okužena. V tem primeru jo moramo pokazati zdravniku, ki se bo odločil, na kakšne način jo bo odstranil. Za odstranjevanje bradavic, lahko uporabimo naslednje zeliščne pripravke:

 

 

  • Na bradavice vsako jutro in vsak večer, nanesemo sveže stisnjen limonin sok ali sok sveže stisnjenega česna.
  • Čebulo olupimo, jo narežemo na rezine in posolimo. Nastal bo čebulni sok, ki ga dvakrat na dan namažemo na bradavico.
  • Napravimo si obvezo, ki jo namočimo v jabolčni kis, v katerem je svež strok česna.

 

 

  • Bradavice lahko poskusimo odstraniti tudi z uporabo eteričnih olj. Dvakrat na dan, na bradavice nanesemo dve kapljici eteričnega olja. Primerna so naslednja eterična olja: eterično olje limone, eterično olje čajevca, eterično olje sivke in eterično olje ciprese. v zgodnji nosečnosti, se moramo izogibati eteričnega olja ciprese. Ko nanašamo eterično olje na bradavice, pazimo da se jih s prsti ne dotaknemo in da olja ne nanesemo na neokuženo kožo.

 

 

  • Da bomo bradavice uspešno odstranili, moramo tudi okrepiti imunski sistem. Uživamo lahko tinkturo ameriškega slamnika, regratove korenine, navadnega repinca ali črne detelje. Iz teh zelišč si lahko tudi skuhamo čaj, vendar bo tinktura bolj učinkovita.

 

Zdravilni ognjič za odstranjevanje bradavic

 

 

Ognjič med zdravilnimi rastlinami zaseda zelo pomembno mesto. Za odstranjevanje bradavic, uporabimo sok iz svežega stebla ognjiča. S sokom večkrat na dan omočimo bradavice, ki se bodo kmalu pričele luščiti. Poleg mazanja bradavic s sokom iz svežega stebla ognjiča, si skuhajmo tudi čaj iz ognjiča. Čaj čisti kri, ureja cirkulacijo in pospešuje celjenje ran.

 

 

 

Nekaj dni mažemo bradavice s svežim sokom ognjiča, nato naredimo kakšen dan premor. Če se je bradavica v tem času odluščila, ranico mažemo z ognjičevo kremo. Ognjič je cel zdravilen! S čajem bomo očistili kri, s svežim sokom bomo odluščili bradavico, z ognjičevo kremo pa bomo pospešili celjenje ranice.

 

 

Ognjičeva krema je primerna tudi za nego krčnih žil, pri manjših ranah, za nego opeklin, brazgotin, za hitrejše celjenje ran, pri buškah, oteklinah in preležaninah. Ognjičevo kremo lahko uporabimo tudi za nego obraza, saj je najbolj priljubljena krema pri izdelavi naravne kozmetike.

 

 

 

 

Odstranjevanje bradavic z zamrzovanjem (tekočim dušikom):

 

 

 

 

Uporabljeno besedilo: odstranjevanje bradavic, bradavice, ognjič