Kaj je vedeževanje in koliko resnično verjamemo vanj?

Vedeževanje je veda, ki predvidoma prihaja iz Vzhodnih dežel, od koder naj bi jo prinesli cigani.

Že v daljni preteklosti, so ljudje radi na skrivnosten način izvedeli, kaj se jim bo zgodilo v prihodnosti in cigani, ki so bili vedno iznajdljivi, so to verjetno znali izkoristiti.

Najbolj znana vedeževalka je bila slavna Lenormandova, ki je pogosto prihodnost napovedovala tudi Napoleonu Bonapartu. Skratka, vedeževanje je postopek, s katerim vedeževalci napovedujejo dogodke, ki se bodo zgodili v prihodnosti.

Vedeževanje

Vedeževanje pozna več tehnik, najbolj priljubljeno je prav gotovo vedeževanje iz kart, ali bolj strokovno, kartomantika.

Pri vedeževanju iz kart, vedeževalci uporabljajo različne karte, najpogosteje so to tarot karte, ciganske karte, angelske karte, pa tudi čisto navadne igralne karte so dobre.

Priljubljene tehnike vedeževanja

Vedeževanje pozna več tehnik, najbolj priljubljeno je prav gotovo vedeževanje iz kart, ali bolj strokovno, kartomantika.

Pri vedeževanju iz kart, vedeževalci uporabljajo različne karte, najpogosteje so to tarot karte, ciganske karte, angelske karte, pa tudi čisto navadne igralne karte so dobre.

Vedeževanje iz kart in vedeževanje iz kave

Zelo priljubljena tehnika vedeževanja je astrologija, ki temelji na izdelavi horoskopa. Astrologija je že zelo stara veda, ki proučuje in razlaga položaj nebesnih teles in njihovo gibanje, ter kako  vplivata na naša življenja. V preteklosti so astrologi in astronomi tesno sodelovali, v bistvu je bila to ena veda, a so se sčasoma razšli.

Vedeževanje iz kave, ali iz kavine usedline, je prav tako priljubljeno, posebej med ženskami kofetaricami. Pri tem vedeževanju, se razlagajo pomeni vzorcev, ki se pojavijo na usedlini. Vsak del skodelice ima svojo simboliko.

Del okrog ročaja, je namenjen človeku, ki je prišel k vedeževalcu, del desno od ročaja predstavlja partnerstvo. Proti dnu skodelice pomeni preteklost, del pri zgornjem robu pa predstavlja sedanjost in prihodnost.

Kaj je starodavna tehnika Yijing?

Pri vedeževanju z starodavno tehniko Yijing, odgovore na vprašanje dobimo z žrebanjem rmanovih stebelc ali metanja kovancev.  Na podlagi rezultatov sestavimo heksagram. Zelo zanimivo je dejstvo, kako zelo povezani so bili ljudje v zgodovini povezani z naravo.

Vedeževanje z rmanom je takšen primer. Rman je zdravilno zelišče, iz katerega so že naši predniki pripravljali čaj za zdravljenje ženskih bolezni, iz cvetov so pripravljali naravne kozmetične pripravke in razna olja. Poleg vsega tega, pa jim je rman služil tudi kot orodje za vedeževanje.

Vedeževanje iz dlani

Vedeževanje iz dlani ali hiromantika, temelji na analizi poteka črt na rokah. Vedeževalec upošteva tudi čvrstost roke, blazinice na prstih in stisk roke. Seveda pa ne smemo pozabiti na slavno kristalno kroglo.

Pri vedeževanju iz kristalne krogle, vedeževalec stopi v transu podobno stanje, v katerem se na površini krogle ali v njegovih mislih, pojavijo simbolične podobe, ki napovedujejo prihodnost.

brezplačno vedeževanje

Astrologija in uporaba eteričnih olj

Sloviti zeliščar in lekarnar iz sedemnajstega stoletja, Nicholas Culpeper, je napisal več zelo zanimivih knjig, v katerih je predstavil možnost kombiniranja uporabe eteričnih olj in  astrologije. Zagovarjal je mišljenje, da naj bi določen vladajoči planet vplival na lastnosti vsake zdravilne rastline.

Na podlagi njegovih knjig, je nastala astrološka aromaterapija, ki postaja vse bolj priljubljena. V veliki meri izkorišča starodavna spoznanja in izkušnje. Če se bolj posvetimo astrološki aromaterapiji, lahko za vsako astrološko znamenje, najdemo ustrezno eterično olje.

Prav tako pa lahko za čiščenje čaker,  uporabimo določeno eterično olje. Pa smo spet pri naravi, astrologiji in vedeževanju. Bolj ko spoznavamo znanja naših prednikov, bolj nas popeljejo v svet narave, kjer so resnično črpali vse vire življenja.