Čudežne juhe ki topijo maščobe na trebuhu

posted in: Aktualno, Narava, Zdravje | 0
zeljna juha za čiščenje telesa
ZELJNO JUHO LAHKO PRIPRAVIMO S KONOPLJINIM OLJEM! TUKAJ POGLEJ NAJBOLJŠO CENO!

Poznamo več vrst zelja, pri nas so v uporabi predvsem zeleno zelje, rdeče zelje, kitajsko zelje in zeleni ohrovt. Zelje je na prodaj skozi celo leto, zato je zeljna juha za čiščenje telesa, lahko vedno pri roki. Zelje se veliko uporablja pri zdravih receptih, ki jih pripravljamo kadar smo na kakšni dieti ali želimo razstrupiti telo. Zelo priljubljena je zeljna juha za hujšanje ali kot dietna juha, kadar se moramo držati diete zaradi zdravstvenih težav. Pri kuhanju zeljne juhe, ali drugih zelenjavnih juh, lahko uporabimo hladno stiskano konopljino olje, ki prav tako pomaga pri hujšanju!

Zelje so kot zdravilno rastlino spoštovali že Rimljani, ki so zelje jedli pred kosilom, da so zmanjšali škodljive učinke alkohola in za preprečevanje prebavnih motenj. Zelje so tudi uporabljali za obkladke pri ranah.

Zelje je simbolično znak trmoglavost in trdoglavost, ima pa tudi svoj rojstni dan, ki ga praznuje 19.septembra. Poleg svežega zelja, je za naše telo koristno tudi kislo zelje, ki se še posebej priporoča za čiščenje telesa. Poleg zeljne juhe, so za hitro izgorevanje maščob, primerne tudi juhe iz druge zelenjave, zelišč ali celo sadja.

Zeljna juha za čiščenje telesa

Osnovni recepti za zeljno juho

Zeljna juha za razstrupljanje iz surovega zelja

V 110 gramih surovega zelja je približno 25 kalorij, s to količino zadostimo tretjino dnevne potrebe po vitaminu C. V zelju sta tudi 2 grama rastlinskih vlaknin, fitokemične snovi in indoli, ki pomagajo preprečevati nekatere vrste raka. Vsebuje tudi fitokemične snovi  sulforafane in izotiocianate, ki se bojujejo proti boleznim.  V rdečem zelju najdemo tudi antocianine, ki preprečujejo vnetja in varujejo ožilje.

Za zeljno juho, ki jo pripravimo iz surovega zelja, potrebujemo naslednje sestavine:

  • žlica olivnega olja
  • 2 dkg slanine (po želji)
  • žlica na drobno narezane čebule
  • 1 glava zelja
  • 3/4 kg krompirja
  • 3 litre kropa
  • sol in začimbe po okusu
  • 1 rumena paprika

Na olivnem olju in na drobno narezani slanini, zarumenimo čebulo. Dodamo na tanke rezance narezano surovo zelje, papriko in na kocke narezan krompir. Vse sestavine dobro prepražimo in zalijemo s kropom. Dodamo sol, poper in začimbe po okusu. Kuhamo pol ure, po želji lahko juhi dodamo žlico kisle smetane. (1)

Zeljna juha iz kislega zelja za pomoč pri razstrupljanju

Pri razstrupljevalni dieti, si lahko pripravimo tudi juho iz kislega zelja. To je vsekakor juha ki topi maščobe. Potrebujemo naslednje sestavine:

  • 1 l zeljnice
  • 200 gramov kislega zelja
  • košček prekajenega mesa ( lahko tudi brez )
  • 100 gramov čebule
  • malo rdeče paprike v prahu
  • žlico olivnega olja

Kislo zelje na drobno narežemo in ga kuhamo skupaj z zeljnico in prekajenim mesom. Če se nam zdi zelje prekislo, ga pred kuhanjem speremo, zeljnico pa razredčimo z vodo. Na olivnem olju zarumenimo zelo na drobno sesekljano čebulo. Ko čebula zarumeni, dodamo rdečo papriko in vse skupaj stresemo v kuhano zelje. Zelje kuhamo približno 30 minut, ko dodamo čebulo s papriko, naj vre še 10 minut. 

Zdravilna zeljna juha z drobnjakovo omako

Zeljna juha za čiščenje telesa, ki jo pripravimo s kislim zeljem in drobnjakom, vsebuje veliko vitamina C. V porciji juhe je 253 kalorij, 7 gramov beljakovin, 11 gramov maščob in 33 gramov ogljikovih hidratov. Potrebujemo naslednje sestavine:

  • 1 majhna čebula
  • 1 krompir
  • žlica olivnega olja ali žlica masti
  • 150 gramov kislega zelja
  • 400 ml zelenjavne juhe
  • 1 šopek svežega drobnjaka
  • 50 gramov kisle smetane
  • sol in poper

Krompir in čebulo olupimo in narežemo na majhne kocke. V ponvi rahlo segrejemo olivno olje ali žlico masti  in  podušimo krompir in čebulo. Dodamo kislo zelje in dolijemo zelenjavno juho. Pokrijemo in kuhamo 10 minut. Ko je juha kuhana, jo začinimo po okusu in zmešamo s paličnim mešalnikom. Drobnjak operemo in narežemo na drobne obročke. Zmešamo ga s kislo smetano, soljo in poprom, ter vse skupaj zamešamo v juho.

Super juhe za topljenje maščobe maščobe 

Juha z brokolijem, ingverjem in timijanom

ingver
SVEŽI INGVER LAHKO NADOMESTIMO S INGVERJEM V PRAHU! POGLEJ SUPER PONUDBO!

Pri razstrupljanju telesa je nujno, da uživamo veliko tekočine. Zato morajo biti  zelenjavne in zeliščne juhe skoraj nujno na jedilniku. Juha iz brokolija in cvetače, ki ji dodamo kanček timijana, telo oskrbi z vitamini in minerali.

Bistra juha iz zelenjave, je bila včasih jed siromakov, s katero so poparili kruh. Sestavine juhe se razlikujejo od dežele do dežele, za njo uporabimo zelenjavo, ki je na voljo. Skromno, bistro juho je zelo preprosto skuhati.

Zavremo vodo, dodamo zelenjavo, začimbe, zelišča in dišavnice. Dodamo tudi razne ostanke, ki bi jih drugače zavrgli. Koščke mesa, ribe, kosti ali olupke. Juho lahko pojemo kot predjed, ali pa jo uporabimo namesto jušnih kock, kot jušno osnovo. Bistra juha, ki jo skuhamo iz sezonske in lokalne zelenjave, je kljub svoji skromnosti polna koristnih učinkovin, ki nam tudi pomagajo razstrupljati telo.

Za bistro juho z brokolijem in cvetačo potrebujemo naslednje sestavine:

Brokoli in cvetačo razrežemo na cvetove, čebulo olupimo in razrežemo na lističe. Česen olupimo in na drobno sesekljamo. V ponev damo olivno olje in na njem 5 minut pražimo brokoli, cvetačo in čebulo. Prilijemo vodo, dodamo česen, ingver in timijan. Po okusu solimo in popramo, ter počasi zavremo. Juho pokrijemo in kuhamo 20 minut, ves čas naj rahlo vre. Juho odstavimo z ognja in jo takoj postrežemo. Če nam juha ostane, jo lahko pojemo še naslednji dan, ali pa jo uporabimo pri pripravi drugih jedi.

Jabolčna juha z medom in pimentom

Kadar razstrupljamo telo ali smo na shujševalni dieti, pogosto pogrešamo sladice in razne priboljške. Če se res nočemo pregrešiti s sladkarijami, si lahko za posladek pripravimo juho z jabolki in medom.Okusna, slastna in predvsem očiščevalna juha! Potrebujemo naslednje sestavine:

  • 5 jabolk
  • 400 ml vode
  • 1/2 žličke pimenta
  • 4 žličke medu

V manjšem loncu zavremo vodo, ki ji dodamo 4 žličke medu. Zdrava in sočna jabolka olupimo, odstranimo pečke in vse, razen enega, narežemo na rezine. Nato jabolka in  dodamo v vrelo vodo, pokrijemo in počasi kuhamo 15 minut. Jabolko, ki smo ga prihranili, naribamo in shranimo. Ko so jabolka kuhana, kij odstavimo z ognja,  jih zmeljemo in postavimo na toplo. Preden juho postrežemo, v juho damo še naribano jabolko.

Kaj je piment?

čiščenje telesa z jabolčno juhoPiment ali jamajški poper je izredno priljubljena začimba, iz Amerike jo je prinesel Krištof Kolumb. Združuje okuse in vonjave štirih priljubljenih in nepogrešljivih eksotičnih začimb. Piment je preplet popra, cimeta, muškatnega oreščka in klinčkov.

Vse te štiri začimbe razstrupljajo organizem. Piment lahko uporabimo pri sladicah in tudi pri pripravi slanih jedi. hrana, ki jo začinimo s pimentom, je bolj okusna in lažje prebavljiva. 

 

Čebulna juha za topljenje maščob

Čebula je prava vitaminska bomba, ki mora biti redno na naših krožnikih. Najboljša je mlada čebula, ki je tudi prva zelenjava na našem vrtu, po dolgi zimi. V čebuli je dragocena učinkovina kvercetin, ki spada v skupino flavonoidov in je močan antioksidant. Ne smemo pozabiti tudi na prisotnost vitaminov. Čebula vsebuje celo paleto vitaminov in mineralov, najpomembnejši so vitamin C, A, K, E in vitamini skupine B. Vitamini skupine B so nepogrešljivi za delovanje našega organizma.

V čebuli so dragoceni tiamin, riboflavin, niacin, piridoksin in folna kislina. Poleg vitaminov so zastopani tudi minerali: kobalt, fluor, mangan, selen, krom, baker, magnezij, fosfor, kalij, kalcij, železo in natrij. Poleg vseh teh učinkovin je čebula tudi idealen vir rastlinskih vlaknin, saj je v 100 gramih mlade čebule kar 2, 6 grama vlaknin.

Sestavine za zdravilno čebulno juho:

  • 4 velike čebule
  • 6 žlic olivnega olja
  • 1 liter in pol zelenjavne jušne osnove
  • nariban sir
  • 4 popečene rezine kruha
  • sol in poper

Čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe. V ponvi segrejemo olivno olje in popražimo čebulo. Če želimo lahko dodamo malo moke, ni pa nujno. Med mešanjem dodamo jušno osnovo, solimo in popramo. Ponev pokrijemo in kuhamo še 20 minut. Juho nato prelijemo v nepregorno posodo, kamor smo prej položili popečene rezine kruha. Potresemo z naribanim sirom in za 10 minut postavimo v zelo vročo pečico. Juho lahko damo v pečico tudi v lončenih skodelicah, za vsako osebo posebej. Postrežemo vroče! Pa dober tek!

 

Naš namig: zeljna juha za čiščenje telesa in hujšanje:

 

 

 

 

Besedilo v članku: zeljna juha za čiščenje telesa, juha za razstrupljanje, juha ki topi maščobe