Okrepimo imunski sistem s sirotko

posted in: Aktualno, Bivanje, Lepota, Zdravje | 0
sirotka
UGODNA PONUDBA SIROTKE V PRAHU! POGLEJ VEČ!

Sirotka je stranski produkt, ki nastane pri predelavi sira. Poznamo sladko in kislo sirotko, najbolj pomembno pa je, da v njej po predelavi ostane vitamin E in B, ter za zdravje izredno pomembni mlečni sladkor.  Ta čudovit napitek, je tudi kvaliteten vir beljakovin, ki ga lahko uživamo brez strahu pred škodljivimi stranskimi učinki.

Sirotkin napitek popijemo zjutraj na tešče, lahko pa ga uživamo tudi čez dan. Povrnil nam bo energijo in pomagal premagovati vsakodnevne napore. Če nimamo možnosti dobiti naravne sirotke, je primerna tudi sirotka v prahu.

Sirotka za boljši imunski sistem

Z redno uporabo sirotke, bomo tudi znižali raven glukoze v krvi in znižali krvni pritisk. Strokovnjaki jo priporočajo posameznikom, ki imajo težave s povišanimi maščobami v krvi. Sirotkin napitek uravnava trigliceride in holesterol, izboljšanje začutimo že po nekaj tednih rednega uživanja.

Sirotka v prahu je v zadnjem času tudi pomemben del prehrane športnikov, saj pomaga pri izgradnji mišic in za njihovo rehabilitacijo po naporni vadbi. Naravna sirotka za hujšanje nam bo tako pomagala uravnavati telesno težo in hkrati pomagala do lepih mišic.

sirotka
WHEY PROTEINI – NARAVI KONCENTRAT SIROTKINIH BELJAKOVIN! ČUDOVITA PONUDBA – KLIKNI SLIKCO!

Zakaj je sirotka dobra za naše zdravje?

Sirotko so naši predniki uporabljali za lajšanje težav pri mnogih boleznih:

  • S sirotko lahko učinkovito razstrupimo jetra, saj vsebuje betalactglobulin. Jetra, posebej zamaščena in poškodovana, oskrbuje z aminokislinami BCAA, ki imajo izredno pozitiven vpliv na zdravje tega pomembnega organa.
  • Napitek iz sirotke, je znan po tem, da vsebuje izredno kvalitetne beljakovine, ki pomagajo povečevati mišično maso. Že manjša količina nam prežene občutek lakote, zato je primerna tudi pri shujševalnih dietah. V 100 gramih sirotke je samo 26 kcl,  zelo malo maščobe in veliko hranljivih snovi.
  • Sirotkine beljakovine spodbujajo izločanje hormona sreče in s tem zmanjšajo stres in kronično utrujenost. Prav tako pomagajo do boljšega spanca in splošnega boljšega počutja.
  • Sirotka v naravni obliki je težje dostopna, lažje pa je dosegljiva sirotka v prahu.

Kako do dobre prebave z uživanjem sirotke?

Sirotko bi morali uživati predvsem ljudje, ki imajo težave s prebavo. Pogosto je vir težav prizadeta črevesna flora, ki jih primanjkuje acidogenkih mikrobov. Ti mikrobi tvorijo kisline in preprečujejo, da bi hrana v črevesju pričela gniti.

Prav tako preprečujejo razvoj škodljivih bakterij, ki so vedno prisotne v našem črevesju, vendar nam v manjšem obsegu ne škodijo. Sirotka vsebuje mlečnokislinske bakterije, ki izredno blagodejno vplivajo na črevesno floro.  S sirotko si lahko pomagamo tudi pri zaprtju in po njej posežemo tudi kadar nas napenja in nas mučijo vetrovi.

Z rednim uživanjem bomo celicam pomagali pri obnovi, spodbudili bomo tudi delovanje ledvic in žolčnika. Če nimamo možnosti uživati sveže sirotke, lahko posežemo po imunbiotikih, ki vsebujejo 100% žive bakterije, ki ugodno vplivajo na črevesno mikrolforo in na prebavo.

Kako razstrupimo organizem s pitjem sirotke?

Če želimo svoje telo razstrupiti z uživanjem naravne sirotke, jo moramo piti najmanj tri tedne. Najmanjša količina za uspešno razstrupljanje je liter sirotke na dan, najvišja priporočena količina pa je dva litra. Ko uživamo napitke iz sirotke, se zraven držimo tudi kakšne lažje diete, lahko se tudi kakšen dan delno postimo. Priporočljivo je, da se v tem času več gibamo, saj se bodo strupi izločali tudi skozi pot.

Sirotka za hujšanje je sicer zelo cenjena, vendar moramo vedeti, da če bomo telo razstrupili s pomočjo tega napitka, bomo posledično odstranili tudi odvečne telesne maščobe. V prvih dneh bomo verjetno več časa preživeli na stranišču, saj ima sirotka močan odvajalni učinek. Vendar nas to ne sme prestrašiti, saj se bo prebava po nekaj dneh umirila, mi pa se bomo kmalu počutili mnogo, mnogo bolje.

Kako pijemo sirotko pri razstrupljanju organizma?

Liter ali liter in pol sirotke, si porazdelimo čez cel dan. Prvo skodelico spijemo na tešče, takoj ko vstanemo. Naslednja skodelica napitka pride na vrsto uro pred obrokom, ali vsaj dve uri po njem. Mogoče v službi, vsaj prve dneve, ne bomo želeli uživati sirotke.

Kadar poleg sirotke uživamo tudi večje količine sadja, potem se bo oglasilo tudi naše črevesje. Sirotka in sadje skupaj, namreč delujeta izredno odvajalno. Drugače pa lahko sirotko brez skrbi kombiniramo z vso ostalo hrano, brez da zaradi tega kako trpela naša prebava.

 

Pa še malo za šalo, malo za res….sirotkini proteini: