Poslovna potovanja – Zakaj so skrivnostna potovanja tako popularen

posted in: Gostujoči avtorji | 0

Razkriti čar skrivnostnih poslovnih motivacijskih potovanj. Kaj je »mystery trip« in zakaj je tako popularen?

Ker se meje med delom in zasebnim življenjem še naprej brišejo, organizacije iščejo inovativne načine za spodbujanje zavzetosti zaposlenih, krepitev morale, dviga blagovne znamke zaposlenega in krepitev kulture podjetja. Eden od takšnih konceptov, ki se vse bolj uveljavlja, je koncept “poslovnih potovanj”. Gre za poslovna potovanja, ki jih organizira organizacija sama ali (običajno) turistična agencija, in vključujejo prevoz zaposlenih na nerazkrito lokacijo, kjer se izvajajo različne dejavnosti in doživetja. Destinacija, načrt poslovnega potovanja in celo dejavnosti so do zadnjega trenutka skrivnost, kar doda plast intrige in vznemirjenja, ki se ne more primerjati z običajnimi potovanji.

V času, ko so doživetja vse bolj cenjena kot materialne dobrine, skrivnostna potovanja popolnoma ustrezajo tej ideji. Vznemirjenje zaradi neznanega in pričakovanje presenečenja je močna mešanica, zaradi katere so ta potovanja priljubljena izbira med organizacijami vseh velikosti in v različnih panogah.

Zakaj so poslovna potovanja Mystery trip tako priljubljena prav v poslovnem svetu?

1. Spodbujajo povezovanje ekipe

Skupen občutek pričakovanja in odkrivanja spodbuja občutek tovarištva med člani ekipe. Odpravlja hierarhične ovire in spodbuja odprto komunikacijo, kar vodi k močnejšim in bolj povezanim ekipam.

2. Spodbuja prilagodljivost in ustvarjalnost

Element presenečenja, ki je značilen za skrivnostne enodnevne izlete, lahko pomaga spodbujati prilagodljivost in ustvarjalnost. Zaposleni se znajdejo v neznanih situacijah in morajo sodelovati pri premagovanju neznanega, kar spodbuja ustvarjalno reševanje problemov in inovativno razmišljanje.

3. Zmanjšuje stres

skrivnostna potovanja (in drugi team buildingi) so dobrodošel odmik od rutine in lahko pripomorejo k zmanjšanju stresa, povezanega z delom. Ponujajo priložnost za sprostitev in vrnitev na delo s svežim pogledom.

4. Poveča motivacijo in zavzetost zaposleni

presenečenje zaposlenih s v celoti plačanim potovanjem je učinkovit način, kako pokazati hvaležnost za njihovo trdo delo. To lahko znatno poveča motivacijo zaposlenih, njihovo zadovoljstvo pri delu in splošno zavzetost.

 

Za ponazoritev si oglejmo naslednji primer vabila skrivnostnega potovanja, ki ga prejmejo vsi zaposleni:

Dragi Matjaž, 

zate imamo nekaj vznemirljivih novic! Odločili smo se, da zaradi uspešno zaključenega projekta vse cenjene člane tvojega oddelka odpeljemo na edinstveno pustolovščino – tridnevno skrivnostno potovanje v tujino!

Destinacija? Skrbno varovana skrivnost. Dejavnosti? Tajno. Zabava? Popolnoma zagotovljena! 

To v celoti s strani podjetja financirano potovanje bo potekalo od 17.5. do 21.5. Vabim te, da se to vznemirljivo priložnost sprejmeš odprtega duha z občutkom za pustolovščino in sodelavci ob strani.

Ker bo potovanje potekalo v tujini, te prosim, da spakiraš naslednje osnovne stvari:

  • potni list in druge potrebne potovalne dokumente,
  • udobna oblačila, primerna za različne vremenske razmere,
  • osebne toaletne potrebščine in zdravila,
  • dober par pohodnih čevljev & natikačev,
  • kopalna brisača in sončna krema visokega faktorja,
  • vse druge osebne predmete, ki jih morda potrebuješ.

Bodi 100% prepričan, da smo poskrbeli za vse druge podrobnosti, vključno s prevozom, nastanitvijo, obroki in vrsto zanimivih dejavnosti. Naš cilj je ustvariti nepozabno izkušnjo, ki krepi ekipni duh, spodbuja ustvarjalnost in zagotavlja osvežujoč pobeg od vsakodnevnih opravil.

Prosim, da si zgornje datume rezerviraš v koledarju in se pripraviš na izjemno odpravo, na kateri bo polno intrig, izkušnja pa obljublja, da bo neprecenljiva.

Z veseljem se bomo skupaj s tabo podali na to vznemirljivo pustolovščino!

Več informacij še sledi.

Popotniški pozdrav