Ingver za hujšanje in boljšo prebavo

posted in: Aktualno, Lepota, Zdravje | 0
ingver za hujšanje
INGVERJEV ČAJ Z OKUSOM LIMONE! SUPER ZA HUJŠANJE! KLIKNI SLIKO!

V nadaljevanju si preberite kako uporabljamo ingver za hujšanje! Ingver je pri nas še dolgo nazaj, veljal za eksotično začimbo. Prihaja iz vzhoda, kjer je izredno priljubljen v kulinariki in tudi kot zdravilno zelišče. V ingverjevi koreniki najdemo preko sto aktivnih učinkovin, ki imajo blagodejen vpliv na naše zdravje.

 

V ingverju je malo sladkorjev in skoraj nič maščob, zato ga lahko uporabimo tudi za hujšanje.  Ingver za hujšanje je primeren tudi zaradi tega, ker je v koreniki skoraj 80% vode, ter mnogi vitamini in minerali.

 

 

Kako izkoristimo čudežen ingver za hujšanje?

 

Poznamo vse mogoče shujševalne diete, mi pa seveda želimo takšno, ki bo tudi prijazna našemu zdravju. Ingver za hujšanje je naraven topilec maščob, spodbuja presnovo in je v veliko pomoč pri odstranjevanju odvečne vode iz telesa. Ingver je preprost za uporabo, zaradi izredno intenzivne arome, ga lahko uporabimo namesto soli in s tem zmanjšamo vnos škodljivih snovi v telo.

 

Poglejmo,  kako shujšati z ingverjem in zakaj je ingver tako zelo posebna začimba:

 

Ingver za hujšanje pomaga pri prebavi in zniža raven sladkorja v krvi

 

Ingver ima močan vpliv na prebavo in s tem tudi pozitivno vpliva na nadziranje telesne teže. Kadar naša prebava dobro deluje, takrat tudi kopiči manj maščob. Hrana hitreje potuje skozi prebavni trakt in zaradi tega organizem absorbira manj sladkorjev in maščob.

 

Ingverjeva korenika tudi preprečuje napihnjenost, spodbuja izločanje žolča in izboljšuje presnovo lipidov. S tem ko se izboljša presnova lipidov, se umiri tudi driska in težave s prebavo.

 

Z uživanjem ingverja, tudi uravnavamo glukozo v  krvi, ki je eden od mnogih vzrokov za prekomerno težo. Ingver zmanjša absorpcijo sladkorja in tako lažje nadziramo raven sladkorja v krvi.

 

V tej čudoviti začimbi, najdemo izredni učinkovito snov, ki se imenuje gingerol. Gingeroli v ingverju preprečujejo, da bi se ogljikovi hidrati spremeni v maščobne zaloge.

 

To pa je tudi namen in cilj hujšanja!

 

Uživanje ingverja zmanjša željo po ogljikovih hidratih in učinkovito pogasi lakoto

Hujšanje z ingverjem ima mnogo prednosti! Ingver nadzira željo po hrani, posebej po sladkarijah in hrani, ki vsebuje ogljikove hidrate.

Ta proces se zgodi zaradi močnega, intenzivnega okusa, ki nam kmalu po zaužitju, zmanjša občutek lakote. Hipoglikemični učinek ingverja pride do izraza predvsem pri težavah zaradi povišane ravni sladkorja v krvi.

Z mnogimi raziskavami so dokazali, da aktivne učinkovine, ki se nahajajo v koreniki, znižujejo raven glukoze v krvi, povečajo moč inzulina in s tem ustavijo glikemijo. Tako se naš organizem izogne spremembam, ki jih povzroča prekomerno izločanje inzulina. Pri čezmernem izločanju inzulina, močno pade raven glukoze v krvi in nenadoma si močno zaželimo nekaj, kar bo obnovilo zaloge sladkorja v krvi. To nekaj pa so seveda sladkarije in ogljikovi hidrati.

 

Močni želji po ogljikovih hidratih se lahko izognemo z uživanjem ingverja! Dodamo mu še malo cimeta, ki tudi znižuje raven krvnega sladkorja v krvi. Učinkovine v ingverju, ki mu dajejo pikanten okus, vplivajo tudi na možgane in blažijo čustveno lakoto.

Vsi dobro poznamo občutek, ko smo v stresu ali čustveno vznemirjeni in si naše telo želi samo velike čokolade.

Ingver tukaj nastopi izredno odločno, kot blag antidepresiv, ter takoj zatre potrebo, da bi slabo počutje tolažili s hrano!

Kako razstrupimo telo z ingverjem?

Pred vsako shujševalno dieto, moramo telo očistiti raznih strupov in odpadnih snovi. Posebej pozorni moramo biti na jetra in črevesje. Pri razstrupljanju telesa si lahko prav tako pomagamo z ingverjem, pravzaprav je to sestavni del hujšanja. Ingver lahko uporabimo v raznih napitkih, najboljši za razstrupljanje in hujšanje je prav gotovo ingverjev čaj!

 

 

 

Za razstrupljanje lahko uporabimo tudi eterično olje ingverja. Dve kapljici olja nakapljamo na bombažno krpo, ki smo jo prej namočili v vročo vodo. Močno jo ožamemo in jo položimo na predel jeter. Za boljši učinek lahko čez krpo položimo termofor, ki smo ga napolnili s toplo vodo. Več o eteričnih oljih, si preberite v članku naravna eterična olja.

Za izločanje strupov iz telesa, si lahko pripravimo tudi kopel z ingverjem. V kad s toplo vodo, nastrgamo nekaj sveže korenike ingverja in dodamo nastrgano limonino lupino.

V aromatični vodi uživajmo dokler se ne shladi, nato pa hitro v toplo posteljo. Kopel bo pospešila potenje in izločanje strupov, nekoliko pa bo tudi poživila krvni obtok.