Energijski nakit s kristali

posted in: Aktualno | 0

Energijski nakit s kristali, ki ga lahko nosimo kot obesek, zapestnico ali ogrlico, nosi v sebi čudežno moč kristalov, ki so neusahljiv vrelec energije. So vedno živi in nosijo v sebi inteligenco narave, ne glede na to, ali jih nosimo okoli vratu, ali pa imamo nekje pospravljene.

Energijski nakit s kristali

Kristali nam vedno prinašajo novo, svežo energijo in nudijo podporo vsakemu posamezniku, ki se odloči, da jih bo imel pri sebi.

Verjetno zato, ker potrebujemo neko podporo in pomoč, ker nam na nekem področju v našem življenju, ne teče vse tako, kot bi si želeli. Najpogosteje se po pomoč k kristalom zatečemo zaradi težav v ljubezni, družini, službenih težavah in seveda zaradi težav z zdravjem. 

V primeru zdravstvenih težav, imamo na voljo kristale za zdravljenje in za čakre. Izberemo jih lahko tudi po svojem znaku horoskopa, ki hkrati podprejo še delovanje naše notranje samozavesti.

Zgodovina energijskega nakita

Čudežno moč kristalov so poznali že naši predniki, žal se je to znanje porazgubilo. Spet ga moramo odkriti in na novo spoznati njihovo subtilno moč. V daljni zgodovini so ljudje vedeli, da kristali niso samo lepi in za okras, pač pa so čutili njihovo energijo in se z njimi povezovali. Uporabljali so jih za zdravljenje, širjenje zavesti in za zaščito pred slabimi energijami.
V današnjem času smo kristale že dobro raziskali, poznamo njihovo kemično sestavo in sedaj lahko združimo intuitivno znanje naših prednikov in naše na novo pridobljeno znanje.

Kako uporabljamo energijski nakit s kristali?

Uporaba in nošenje energijskega nakita s kristali, je odvisen od namena, za kaj želimo izkoristiti moči kristalov. Običajno ga nosimo za meditacijo, za pomoč v prehod v višja stanja, za zaščito pred slabimi energijami, za zaščito, podporo, pomoč in za zdravljenje. Kristali okrepijo naše bio polje, pomagajo premagovati stres in nam močno izboljšajo počutje.

Če uporabljamo energijski nakit kot talisman, ali mogoče amulet, ga imamo čez cel dan pri sebi. V tem primeru moramo kristale skrbno čistiti, saj ves čas izmenjujejo energijo z okolico. Če nakit nosimo za zdravljenje, moramo paziti, da kristali ves čas ohranjajo pravilno vibracijo. Oddajajo namreč vibracije, ki spreminjajo energijski zapis bolezni in zato moramo paziti, da jih pravilno hranimo in da se jih ne dotikajo drugi ljudje.

Kristali se med seboj razlikujejo, vsak ima svoje značilnosti in vibracije. Če nosimo jantar, ga moramo očistiti po vsaki uporabi, saj je znan po tem, da se mu energija izredno hitro prilepi. Medtem ko ametist in celestin, čistimo tedensko, kristale, ki jih uporabljamo za čiščenje prostora, pa čistimo istočasno kot prostor, za katerega ga uporabljamo.

Kaj je zlata spirala in kako jo uporabljamo?

Zlata spirala je vsestranski pripomoček, ki jo uporabljamo v mnoge namene. Poleg tega, da z njo čistimo nakit s kristali, vodo in hrano, nam lahko pomaga za boljšo zbranost pri učenju, za sprostitev blokad v telesu in s tem posledično sproščanje bolečine. Pomaga nam do psihične sprostitve in do navdiha.

S svojim delovanjem, zlata spirala spodbuja pretočnost po vsem telesu in čisti blokade, ki preprečujejo sprejemanje novih znanj. Hkrati spodbuja postavitev energijskih teles in spodbuja naše potenciale. Za boljšo zbranost in lažje učenje, se enostavno usedemo na zlato spiralo in nekajkrat globoko vdihnemo in nato izdihnemo. Medtem se zbrano posvetimo snovi, ki si jo želimo zapomniti.

Pri uporabi zlate spirale, moramo ves čas piti dovolj tekočine, da spodbudimo pretočnost telesa. Če smo po sedenju na spirali hitro utrujeni, je to znak, da smo dehidrirani in moramo nujno nadomestiti tekočino, ki nam manjka. Zlata spirala deluje kot energijski ventilator in sprošča energije, ki povzročajo blokade v telesu. Blokade povzročajo bolečino in jih je potrebno sprostiti.
Za zdravljenje bolečine, položimo spiralo na boleče mesto za dvajset minut, ob hujši bolečini lahko tudi za dlje časa. Spirala ne povzroča stranskih učinkov, zato je popolnoma varna za uporabo. Ker je zlata spirala povezana z energijami najvišjih sfer, jo lahko uporabljamo tudi za psihoterapijo in s z njo očistimo negativne miselne vzorce, preženemo strahove in odženemo energijo, ki nam povzroča temne misli.

Če se želimo sprostiti, zlato spiralo položimo pod blazino in delovala bo medtem ko spimo. Delovati mora najmanj štirinajst dni, nato bo naš um umirjen in mi začnemo sprejemati višje energije. Te energije delujejo zdravilno, sproščajo in nam dajejo navdih za življenje. (1)

Zlata spirala za čiščenje kristalov in vode

Z zlato spiralo lahko očistimo tudi kristale in vodo. Vrč z vodo enostavno postavimo na podstavek in pustimo pet minut, lahko pa je vrč z vodo tudi ves čas na podstavku zlata spirala. Tudi kristali so po petih minutah prečiščeni in so zopet povezani s svojim virom.

Zlata spirala v stiku z vodo oksidira, a ne izgubi svoje osnovne funkcije. Z njo lahko očistimo tudi nakit, naravno kozmetiko in hrano. Za čiščenje dišav se ne priporoča, saj se lahko zgodi, da spremeni vonj.

Uporabljeno besedilo: energijski nakit s kristali, čiščenje kristalov