Zasijte v silvestrski noči z brezhibno naličenim obrazom

posted in: Aktualno | 0

Ličenje obraza, urejanje nohtov in frizure, je pri pripravah na  Silvestrsko noč,  še posebno pomembno. Če smo božične praznike preživeli v objemu doma, je zadnja noč v letu priložnost, da zažarimo v vsem svojem siju. Silvestrovanje je čas druženja s prijatelji, s katerimi skupaj pričakamo polnoč, si izrazimo najboljše želje in plešemo še dolgo v čarobno noč.

Vsaka ženska je lepa in vsaka bi bila rada na praznično noč, še lepša. Izredno osupljive rezultate lahko dosežemo z manjšimi triki ličenja, ki bodo skrili manjše napake na našem obrazu in poudarili naše prednosti. Poleg ličenja obraza, moramo posebno skrb posvetiti tudi negi nohtov in seveda silvestrski pričeski. Preden se naličimo, si privoščimo osvežujočo masko za obraz!

Ličenje obraza za Silvestrsko noč

Ličenje obraza za silvestrsko noč nam lahko vzame veliko časa, a če se naučimo nekaj preprostih trikov, bomo v hipu urejene! Največji poudarek pri ličenju, je seveda na očeh. Za najdaljšo noč v letu, si lahko oči naličimo močneje in dodamo zlate ali srebrne bleščice. (1)

Srebrni sij na očeh

Srebrno barvo lahko okoli oči, nanašamo že v predprazničnem času. Oči ne obrobimo tako vsiljivo kot na Silvestrovo, pač pa uporabimo manj vpadljiv make up. Namesto da črtalo za oči nanesemo le na lok trepalnic, ga bogato nanesemo po vekah. Za moderen lok, naj bodo ostala ličila bolj zadržana.

Postopek za srebrni sij: Če želimo doseči enakomerno osnovo, na celotno veko, vse do roba obrvi, najprej nanesemo senčilo v kožni barvi. Nato s črtalom za oči v srebrni barvi, oblikujemo lok od notranjega kotička oči, do konca obrvi. Črto narišemo rahlo privihano.

Drugo linijo prav tako pričnemo risati v notranjem kotičku očesa, jo povlečemo malo nad gubo veke, ter jo na koncu prav tako privihamo navzgor, preden jo povežemo z zgornjo črto. Nastalo obliko napolnimo s srebrnim črtalom. Če prva plast ne prekrije dovolj, počakamo da se posuši in dodamo še eno plast. Za popoln zaključek loka je dovolj, da na lica nanesemo malo osvetljevalca, na ustnice pa rdečilo v temni, kožni barvi.

Bleščeči pogled z dodatkom bleščic

Za Silvestrsko noč, si lahko izberemo tudi glamurozno rokerski videz. Za sijoči pogled in čudovit videz, lahko pri tem načinu ličenja, osvetljevalec izpustimo. Bleščice niso samo del make upa na očeh, ampak jih nanesemo tudi na lica in tako poudarimo ličnice. Dodatno nežno zadimljene oči, bodo poskrbele, da bo imel naš videz rahlo rokerski pridih, kar bo prav gotovo popestrilo zabavo.

Postopek ličenja za glamurozno rokerski pridih: Bleščice se morajo na obrazu obdržati celo noč, zato je pomembno, da napravimo dobro podlago. Na obraz najprej nanesemo nežen tekoč puder, nepravilnosti, ki se še kažejo, pa prekrijemo s korektorjem in vse skupaj fiksiramo s pudrom v prahu. Na celotne veke in spodnji lok oči, nanesemo srebrno senčilo za oči in ga zabrišemo navzven.

S kajal svinčnikom, na spodnjem in zgornjem loku trepalnic, narišemo tanko črto on jo prav tako nežno zabrišemo. S tem bomo optično povečali volumen trepalnic. Nato na trepalnice nanesemo več plasti maskare. Za fiksiranje bleščic na želeno mesto, nanesemo zelo mastno kremo, ali posebno kremo za bleščice. Bleščice previdno nanesemo z navlaženim čopičem. Na koncu moramo za daljšo obstojnost, vse skupaj utrditi s sprejem za fiksiranje ličil.

Bleščeče ustnice

Ličenje obraza vključuje tudi ličenje ustnic! Za bleščeče ustnice se moramo še posebej potruditi! Na zabavah se veliko pogovarjamo in mnogo ljudi se bo zazrlo v naše ustnice. V kakšni barvi bodo zasijale naše ustnice, je odvisno od ostalega make upa, pa tudi od tega, kako bomo oblečeni. Na ustnice lahko na koncu nanesemo tudi bleščice, a ker bomo na zabavi seveda tudi jedli in pili, se bodo verjetno odlepile. Zato je bolje, da ustnice naličite tako, da bodo cel večer bleščeče in zapeljive.

Postopek za bleščeče ustnice: Za podlago uporabimo bronasto rdečilo za ustnice. Če je zelo sijoče, uporabimo samo en izdelek, drugače nanesemo še enega v drugem odtenku. Za dodaten sijaj, nanesemo še zlato rdečilo za ustnice in za konec še glos, ki bo poskrbel za bodo ustnice še bolj zasijale. Celoten videz poudarimo tako, da na veke nanesemo svetleče senčilo v mareličnem odtenku, trepalnice pa namažemo s črno maskaro za oči. Za konec, pa na lica nanesemo kanček rdečila za lica, v marelični barvi.

Tudi nohti naj zasijejo! 

Zraven prelepo naličenega obraza, skrivnostno zadimljenih oči in bleščečih ustnic, spadajo seveda tudi lepo urejeni nohti. Za najdaljšo noč v letu, lahko na nohte nanesemo lake v srebrni ali zlati barvi. Poigramo se lahko s kričečim rdečim lakom, ali celo s črnim. Dodamo lahko bleščice, ki jih za večji učinek nanesemo samo na konice nohtov.

Postopek lakiranja nohtov: Pomembno je, da nohte najprej zaščitimo s podlakom, da bleščice ne bodo poškodovale površine nohtov. Preden se lotimo konic, lahko nohte po želji polakiramo z nevpadljivim lakom v kožni barvi. Nato na konice nohtov nanesemo lak z bleščicami in na rahlo zaključimo proti sredini nohta. Za boljši učinek, uporabimo tapkajoče gibe čopiča ali gobico za nanos podlage. Gobica naj bo koničasta. premažemo jo z lakom in nanesemo na konice nohtov. Na koncu dodamo še nadlak in s tem podaljšamo obstojnost laka in zgladimo površino nohta.