Lchf recepti za kosilo

lchf recepti za kosilo Najboljši lchf recepti za kosilo, morajo vsebovati malo ogljikovih hidratov in več maščob. Lch dieta je vse bolj priljubljena, saj resnično prinaša veliko dobrega za naše zdravje. S pravilno pripravo obrokov, lahko uravnavamo tudi telesno težo, kar je še dodatna prednost te diete. Predvsem pa s tem načinom prehranjevanja ne bomo več neprestano lačni. Prenehali bomo iskati sladice in priboljške, ki so polni ogljikovih hidratov.  Ti  so tudi  krivci za mnoge bolezni, ki nas doletijo zaradi nepravilnega prehranjevanja. Prav tako bomo pri lchf zmanjšali število obrokov. Ob upoštevanju navodil, bodo na naši mizi še samo trije obroki dnevno. Sčasoma se nam bo zmanjšal obseg pasu in izredno nevarna trebušna maščoba, se bo razblinila.

 

 

Posledično se bo zmanjšal holesterol, prav tako se bo uravnal krvni pritisk. Naslednja čudovita sprememba je stabilizacija krvnega sladkorja in znižanje koncentracije inzulina. Že po kratkem času uživanja lchf hrane, se bomo počutili bolje! Konec kronične utrujenosti, nespečnosti in pomanjkanja energije.

 


VEČ LCHF RECEPTOV POIŠČITE TUKAJ!


 

Najboljši lchf recepti za kosilo

 

 

Juha iz kopriv 

 

 

Za juho iz kopriv nabiramo vršičke mladih kopriv, ki jih pred kuhanjem najprej speremo s hladno vodo in nato še z vročo. Kopriva je podobna špinači, zato jo lahko uporabimo v zelenjavnih receptih, ki jih običajno uporabljamo za špinačo. Prav tako lahko v receptih kombiniramo koprivo in špinačo. Iz koprive lahko pripravimo tudi čaj, ki je odličen za razstrupljanje organizma.

 

 

Sestavine za juho iz kopriv:

 

  • 220 gramov mladih vršičkov koprive
  • 110 gramov sveže špinače
  • polovico pora
  • 250 ml vode
  • 85 gramov masla
  • 1 večji strok česna
  • 120 ml smetane za kuhanje
  • začimbe: poper, sol, majaron in muškatni orešček

 

 

 

lchf recepti

 

 

Priprava koprivne juhe:

 

Mlade vršičke koprive na hitro splaknemo s hladno vodo in jih nato speremo še z vročo vodo. Isto naredimo s špinačo in jo nato skupaj s koprivami 10 minut kuhamo v vreli vodi. Nato oboje odcedimo in na drobno narežemo. V ponvi razpustimo 40 gramov masla in na njem dušimo česen in por. Nato dodamo špinačo in koprive, ter dušimo še pet do sedem minut.

 

 

Vse skupaj zalijemo z vročo vodo in smetano za kuhanje. Juha naj še malo vre, nato pa jo pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dobimo gladko kremno juho, ki jo moramo samo še začiniti. Dodamo poper, sol, muškatni orešček in malo majarona. Preden juho postrežemo, dodamo še 45 gramov raztopljenega masla in po želji malo kisle smetane.

 

Marinirane piščančje perutničke

 

 

Piščančje perutničke damo en dan pred pečenjem v marinado, da se navzamejo začimb. Med peko ne dodajamo olja, lahko pa jih pokrijemo. Na koncu jih pri nekoliko večji temperaturi hrustljavo zapečemo.

 

 

Sestavine za perutničke v marinadi:

 

  • 450 gramov piščančjih perutničk
  • 4 žlice olivnega olja
  • 6 malih paradižnikov (češnjevec)
  • 3 stroke česna
  • 1 posušen paradižnik
  • kurkuma, sladka paprika, poper in sol

 

 

lchf dieta recepti

 

 

Priprava perutničk:

 

 

Piščančje perutničke damo v večjo posodo in na njih damo olivno olje, kurkumo, česen, sladko papriko, na polovico prerezan paradižnik, posušen paradižnik, sol in poper. Vse skupaj dobro premešamo in po želji dodamo še malo čili omake. Za boljši okus, pustimo perutničke dlje časa v marinadi. V ponvi segrejemo malo olivnega olja in vanj stresemo marinirane perutničke. Najprej jih hitro popečemo in nato zmanjšamo temperaturo.

 

 

Pečemo od dvajset do trideset minut, medtem ko paradižnik že prej odstranimo iz ponve. Perutničke zlato zapečemo, tako da malce hrustajo. Postrežemo jih z zelenjavo na žaru. Piščančje meso, posebej mastan koža, je izredno priljubljena jed pri lchf dieti!

 

 

Lchf recepti za kosilo – brancin s česnom

 

 

Ribe, predvsem mastne, morajo biti redno na naših krožnikih, če se držimo lchf diete. Za pripravo brancina, potrebujemo naslednje sestavine:

 

 

  • 400 – 500 gramov brancina
  • oljčno olje
  • dve rezini limone
  • sveže stisnjen sok limone
  • 1 strok česna
  • rožmarin, sol in poper

 

 

lchf dieta tedenski jedilnik

 

 

 

Priprava brancina:

 

Očiščenemu brancinu pod tekočo vodo odstranimo luske in ga nasolimo. V notranjost ribe damo sveži rožmarin, malo popra, strok česna in dve rezini limone.  Ponev rahlo namažemo z oljčnim oljem in damo vanjo osušenega brancina. Na eni strani ga pečemo od osem do devet minut, nakar ga obrnemo in ga pečemo še na drugi strani. Ko je brancin pečen, ga predenemo na krožnik, pokapamo s svežim limoninim sokom in takoj postrežemo.

 

 

 

Oglejte si še izredno zanimiv recept za brancin:

 

 

 

 

 

Besedilo v članku: lchf recepti za kosilo, lchf dieta, lchf prehranjevanje, brancin s česnom